Alles in één voor docent en student

       EduArte Onderwijs ondersteunt docenten, mentoren en studenten met alles wat zij dagelijks nodig hebben voor hun onderwijs.

Waar dat ook is: het klaslokaal, de werkplaats, een winkel, een zorgcomplex of thuis. Altijd en overal de juiste informatie bij de hand.

 

Fig.1 - EduArte Onderwijs werkt op alle schermformaten

Onderwijsproces van A tot Z ondersteunen

Lessen, stage, planning, aanwezigheid, resultaten en begeleiding. Grofweg zijn dat de kerntaken waar een docent, mentor en student, mee te maken hebben. Met EduArte Onderwijs ondersteunen wij hen op al deze punten. En op een nieuwe manier. Zo maken het lesplan (inclusief planning en lesopzet) en lesmateriaal onderdeel uit van EduArte Onderwijs dat zelfs voorbereid is op volledig gepersonaliseerd leren. Er komt een nieuwe interface voor docenten, mentoren en studenten die voor zichzelf spreekt. Iedereen werkt met EduArte Onderwijs net zo vanzelfsprekend en gemakkelijk als met een papieren agenda, boek, pen, schrift of schoolbord.

Rustige, visuele presentatie

Het begint met de presentatie. Wij kiezen daarbij voor een rustige stijl, waarbij de inhoud centraal staat. De interface moet intuïtief zijn en we maken gebruik van ‘visual salience’. Dat laatste komt er in het kort op neer dat je aandacht getrokken wordt naar datgene wat voor jouw belangrijk is, bijvoorbeeld door een verandering van kleur of accent. Dat werkt beter dan langdradige stukken tekst. Want ook aan de zwakke lezers is gedacht.

Mobiel gebruik als vertrekpunt

Het is belangrijk om gebruikers op verschillende devices als smartphone, tablet, laptop en pc eenzelfde ervaring te geven. In onze ontwerpstrategie kiezen we voor ‘mobile first’. We beginnen te ontwerpen vanuit de optimale presentatie op een smartphone. De informatie past zich automatisch aan, aan het schermformaat. Een ingeklapt menu op een smartphone is bijvoorbeeld op een monitor uitgeklapt.

In september klaar voor gebruik

EduArte Onderwijs wordt ontwikkeld met docenten, studenten, mentoren en informatiemanagers van een groot aantal instellingen. In september ziet de eerste productierijpe versie van EduArte Onderwijs het licht. Interesse, neem dan contact op met uw accountmanager.