Digitaal Aanmelden

       Hoe eenvoudiger studenten zich bij uw instelling kunnen aanmelden, hoe groter de kans dat hij of zij dat daadwerkelijk doet.   

       Het EduArte concept biedt u twee opties om het digitaal aanmeldproces vorm te geven. De
servicemodule Digitaal Aanmelden bevat een ‘kant en klaar’ oplossing die u eenvoudig aan uw huisstijl aanpast: de standaard interface (optie 1). Wilt u een vrije hand in het samenstellen van het aanmeldproces, maakt u dan gebruik van de meegeleverde webservices (optie 2).Met Digitaal Aanmelden bespaart u veel tijd én verhoogt u het serviceniveau naar uw toekomstige deelnemers! Via uw website voert de (aanstaande) deelnemer zijn gegevens in en ziet zijn ontwikkelingsmogelijkheden op basis van zijn vooropleiding. De deelnemer meldt zich aan voor een (vervolg)opleiding. Vervolgens checkt de servicemodule à la minute de ingevoerde gegevens. De deelnemer corrigeert en vult aan tot de gegevens compleet zijn. Uw administratie hoeft de aanmelding alleen nog te controleren en vast te leggen en bespaart dus onnodig invoerwerk.

Werking van Digitaal Aanmelden

Potentiële deelnemers melden zich via een handig en intelligent webformulier aan bij uw instelling. Ontvangen inschrijvingen worden met de status ‘aanmelding’ opgeslagen. Een daartoe geautoriseerde medewerker kan de binnengekomen inschrijvingen accorderen (status ‘goedgekeurd’). Vervolgens worden de goedgekeurde inschrijvingen overgezet naar het daadwerkelijke intakeproces. Dubbele invoer en fouten bij het overtikken van gegevens behoren tot het verleden.

Voordelen

Naast de volledige integratie met het inschrijfproces, biedt Digitaal Aanmelden andere voordelen:

 • Geen extra functioneel beheer. Digitaal Aanmelden is volledig geïntegreerd.
 • Door integratie met EduArte is er een naadloze afstemming met andere servicemodules (KRD en indien van toepassing Financieel).
 • Geen dubbele autorisatie van medewerkers noodzakelijk.
 • Lage scholingsinspanning voor gebruikers vanwege identieke werking en user interface.

Functionaliteit

 • Vanuit de beheerschermen is het mogelijk aan te gegeven welke gegevens de instelling verplicht stelt bij het aanmeldproces. Daarnaast kan er gekozen worden bepaalde, niet verplichte velden onzichtbaar te maken.
 • Het is voor potentiële deelnemers mogelijk zich aan te melden op groepen.
 • De welkomsttekst op het formulier is instelbaar.
 • Er kan voor meer dan één opleiding gelijktijdig worden ingeschreven (maximaal 3).
 • Om de deelnemer te ondersteunen bij het invullen van het formulier, kan per blok van gegevens een instellingsspecifieke helptekst worden toegevoegd.
 • De deelnemer krijgt een tijdelijk deelnemernummer totdat er een voorlopige verbintenis wordt aangemaakt.
 • De deelnemer ontvangt een e-mail bevestiging van zijn of haar inschrijving.
 • Flexibele rapportagemogelijkheden met export naar PDF en Excel (met behulp van kolommenkiezer).

Aanmelden met DigiD

Heeft u de servicemodule EduArte Digitaal Aanmelden, dan is het mogelijk om gebruik te maken van ‘Digitaal aanmelden mbo’ (Edukoppeling met DUO). Met deze uitbreiding worden de personalia en vooropleidinggegevens van de potentiële deelnemer via DUO overgenomen nemen in EduArte. Om deze oplossing te laten werken is de wijze van uitwisselen met DUO aangepast.

Meer weten?

Download hier de informatiesheet 'Digitaal Aanmelden MBO via DigiD'.