EduArte Studentenportaal online bij Scalda

Op de site van Scalda is een artikel geplaatst over het nieuw in gebruik genomen Studentenportaal van EduArte. Hieronder stukken uit dit artikel.

Achter de schermen werkt Scalda hard aan een betere informatievoorziening voor onze studenten en hun ouders en verzorgers. Op dit moment gebruiken veel studenten al het ‘Selfservice portaal’ van Scalda. Daarmee kunnen zij zelf een hoop dingen regelen of inzien vanachter hun eigen laptop, mobieltje of device. Denk aan het studieresultaat, de aanwezigheid of eigen persoonsgegevens. Ook met de ‘EduArte selfservice- app’ kunnen zij bij deze gegevens. Ze krijgen dan roosterwijzigingen direct als pushbericht op hun mobieltje. Dit portaal en deze app zijn niet klaar voor de toekomst. De leverancier heeft daarom besloten om het ‘Selfservice portaal EduArte’ en de bijbehorende ‘EduArte selfservice-app’ te vervangen voor een nieuw portaal en een nieuwe app. Met deze nieuwe infrastructuur kunnen wij als Scalda ook weer verder bouwen aan de toekomst: het is een volgende stap in de ontwikkeling van ‘MijnScalda’.

Wat betekent dit voor onze studenten?
Nieuw portaal, nieuwe URL

Het huidige portaal en de huidige app worden gesloten op 9 mei. Deze zijn dan niet meer te gebruiken. 21 maart 2017 gaat het nieuwe portaal ‘Studentenportaal EduArte’ live. Dit portaal heeft dezelfde functionaliteiten. Studenten loggen op dezelfde manier en met dezelfde gegevens in. Alleen de vormgeving en de  URL is anders: scalda-student.educus.nl.
De vormgeving zal fraaier en moderner zijn, maar ze kunnen nog steeds gebruik maken van dezelfde functionaliteiten. Ook de app wordt vervangen. Studenten downloaden hiervoor de nieuwe app ‘EduArte student’ in de stores.

En voor ouders/ verzorgers?
Het Selfserviceportaal voor ouders en verzorgers gaat veranderen. Zij loggen vanaf 21 maart in via scalda-ouder.educus.nl. 

Via deze link komt u bij het originele artikel.

Terug naar de nieuwsbrief.