Studenten geven hun mening!

Tijdens interviews met studenten van Zadkine en het ROC van Amsterdam, vragen we hun mening over het nieuw te ontwikkelen Dashboard en Portfolio in het Studentenportaal. We zien een groot verschil in het klikgedrag van de studenten, ze reageren echter zonder uitzondering heel positief op het nieuwe Dashboard dat we aan het ontwikkelen zijn.

De studenten vinden het Dashboard en het Portfolio duidelijk en de uitstraling prettig. Van een aantal iconen werd niet direct de betekenis herkent, hier kunnen we mee aan de slag. Waar vooral positief op gereageerd werd is het inzicht in cijfers en roosterwijzigingen via het Dashboard. Dit wordt door alle studenten gezien als de belangrijkste informatie in het portaal.

Quote: ‘wauw, dit ziet er véééééél beter uit, het oude dashboard was helemaal niks. Het tripte gewoon joh..’

Een aantal studenten heeft via de onderwijsinstelling wel gehoord dat ze gaan werken met een portfolio in hun opleiding, maar gebruiken het nog niet. Ze zien het als een soort cv dat je opstuurt bij een sollicitatie.

Andere studenten hebben al ervaring met het gebruiken van een portfolio en geven aan dat het doorlopen van de schermen om het portfolio aan te maken, simpel en goed werkt. Uitleg over het gebruik maar ook het doel van het portfolio wordt aangestipt als erg belangrijk.

Quote: ‘Ik vind dat je op je mindere cijfers gewezen mag worden. Je mag best een goede schop onder je kont krijgen’.

Voorstel dashboard nieuwe stijl:

Terug naar de Nieuwsbrief