EduArte Portalen en Digitaal leren en lesgeven

De eerste resultaten van de nieuwe mogelijkheden rondom huiswerk en studiewijzer zijn zichtbaar. De getoonde schermen kunnen hier en daar nog aangepast worden richting een definitieve versie, maar de functionaliteit is hieronder al goed te tonen.

Huiswerk
Met de release van 7 oktober is het mogelijk voor de docent om vanuit zijn agenda met lessen huiswerk op te geven aan zijn studenten.
 

De docent heeft ook de mogelijkheid aan te geven of het huiswerk een toets betreft.

Mocht er een les uitvallen of verplaatst worden, kan de docent het huiswerk van die les op een gemakkelijke manier vinden en importeren bij de juiste les (uiteraard alleen als het huiswerk niet automatisch mee verplaatst kan worden).De student kan elk huiswerkitem aanvinken als afgerond en zo overzicht houden in zijn werkzaamheden.

Studiewijzer
Met de studiewijzer kan de docent, samen met collega’s, het fijnmazige curriculum vormgeven en presenteren aan studenten. Ook deze mogelijkheid is per oktober beschikbaar.

Binnen de studiewijzer zijn thema’s met (inlever)opdrachten aan te maken. Hieraan zijn zichtbaarheidsperiodes en deadlines te koppelen.

Vervolgens kan bepaald worden wie de studiewijzer met thema’s en opdrachten te zien krijgen.Monitoring
Voor de docent is het erg belangrijk overzicht te houden en voortgang te kunnen monitoren. Dat heeft hij op de volgende manier inzichtelijk.


De student kan zien wat hij al heeft gedaan en wat hij nog open heeft staan.


Voor meer informatie over de EduArte Portalen en / of Digitaal leren en lesgeven, neem contact op met Geke van Dijk. Via de mail Geke.vandijkantispam@ln.sucude of telefonisch 06-22694445.
 

 

Terug naar de Nieuwsbrief.