Ontwikkelingen release 2.49 en 2.49 VP1

Heel graag nemen we u mee in de ontwikkelingen van release 2.49 en 2.49 VP1 én blikken we vooruit naar release 2.50. Lees hieronder meer over de uitbreidingen in de modules BPV matching, Onderwijslogistiek en Toets- en Examenlogistiek.

Uitbreidingen in de module BPV matching
In de valuepack release op 2.49 die op 2 juni op uw productomgeving is geïnstalleerd, hebben we een aantal uitbreidingen op “BPV matching” gerealiseerd.

 • Nu kunnen studenten in het studentenportaal bij het zoeken naar BPV bedrijven gebruik maken van meer filtermogelijkheden. Zo kunnen zij bijvoorbeeld op basis van leerbedrijf ID in het portaal via de Stagemarktkoppeling hun voorkeursbedrijf invoeren. De beperking op het aantal hits uit stagemarkt is verdwenen. De extra mogelijkheden werken voor zowel zoeken op basis van Stagemarkt BPV-plaatsen als intern beheerde BPV-plaatsen.
 • Verder hebben we de laatste jaren vaak te horen gekregen dat BPV-begeleider en BPV-coördinatoren die rechtstreeks contact hebben met de bedrijven, als eerste horen over wijzigingen bij bedrijven, zoals nieuwe contactpersonen. Tot op heden was het zo dat men dit aan de administratie door diende te geven die het vervolgens verwerkt. Er is nu een gedeeltelijke autorisatie mogelijk gemaakt van de externe organisatie-kaart. U kunt hiermee uw medewerkers autoriseren om een vastgesteld gedeelte van dit scherm te mogen aanpassen. Gevoelige velden als leerbedrijf ID blijven niet muteerbaar met dit gedeeltelijke recht. In het BPV-dashboard was deze functionaliteit al aanwezig, nu kunt u dit ook toepassen in het relatiescherm.

Kijk daarnaast nog even in de releasenotes voor nog meer optimalisaties zoals verbeteringen in overzichten, zoekfunctionaliteit, aanmaken BPV plaatsen en extra gebruiksgemak.
Succes met de implementatie!

EduArte onderwijslogistiek
Keuzedelen… ze houden u vast intensief bezig. Voor Educus zijn de invoer van de verplichte keuzedelen een belangrijke drijfveer geweest om eind 2016 de module “Onderwijslogistiek” te vernieuwen. Klanten zijn er mee aan de slag gegaan en we hebben samen in het valuepack op 2.49 nog een aantal aanpassingen voor u gerealiseerd. Highlights hiervan zijn:

 • U kunt formatieve en summatieve productregels aan elkaar koppelen zodat u bijvoorbeeld de student een keuze uit formatieve onderwijsproducten voorlegt. Op basis van die keuze wordt het summatieve onderwijsproduct automatisch gekoppeld, dit voor verwerking op het addendum en als belangrijk onderdeel van de diplomering.
 • De statussen van de productregels, zoals School akkoord, zijn een cruciaal anker voor de verwerking van de keuzedelen. Bijvoorbeeld voor het afdrukken van een addendum, waarna de status overgaat naar Addendum gemaakt. In het Valuepack zitten mogelijkheden voor zoeken op basis van statussen ten behoeve van collectieve acties, overzichten en lijsten.
 • U kunt groepen samenstellen op basis van keuzes of juist de keuzes door uw roosterapplicatie laten ophalen, zodat zij er individuele roosters van maken. Dit alles voor een zuivere en makkelijke presentieregistratie in participatie.

Toets- en examenlogistiek
In de module “toets- en examenlogistiek” worden in het Valuepack een aantal optimalisaties uitgeleverd die het werken met de module eenvoudiger maken.

 • Surveillanten kunnen nu hun presentieregistratie doen vanuit hun Home scherm.
 • Het splitsen van toetsmomenten is sterk vergemakkelijkt.
 • U heeft meer grip op welke hulpmiddelen en afspraaktypes uw planners mogen gebruiken.
 • Het voordragen van kandidaten is overzichtelijker geworden met een ‘toon mijn kandidaten’ knop.
 • Daarnaast is het voordragen nu ook beperkbaar tot een datum, waardoor de planner niet meer voor verrassingen komt te staan.
 • En niet te vergeten: er zijn extra samenvoegvelden en extra kolommen toegevoegd in het deelnemerscherm van het toetsmoment-dashboard zodat u vanuit alle dimensies geïnformeerd bent.

Terug naar de nieuwsbrief