Nieuwsbrief EduArte november 2017

Nieuws uit de ontwikkelteams

In de nieuwsbrief van september hebben we release 2.50 uitgebreid toegelicht. We willen in deze nieuwsbrief een korte vooruitblik richting 2.51 geven en even stilstaan bij release 2.50. Klik hier voor meer informatie.

UX sessies bij Summa College in Eindhoven

Op 26 oktober jl. zijn Nikki de Wals en Christl Timmermans door Summa College in de gelegenheid gesteld UX sessies met vijf Summa-docenten te organiseren. Lees hier het verslag van deze dag.

Releasetraining EduArte, hoe is het ontvangen?

In de herfstvakantie zijn twee releasetrainingen gegeven om klanten uit te leggen wat er allemaal in EduArte versie 2.50 veranderd is. Op beide dagen zijn twintig personen naar Iddink Group in Ede gekomen om door Christl Timmermans en Niels Leijssenaar bijgepraat te worden over EduArte 2.50. 
Dit is één van de grootste releases ooit die uitgebracht is en levert veel nieuwe mogelijkheden voor uw instelling. Aan de hand van voorbeelden in de applicatie is de nieuwe functionaliteit per functioneel gebied getoond en uitgelegd.

Tijdens de trainingen waren de aanwezigen druk met het neerpennen van nieuwe ideeën. Nu zijn de deelnemers van de training aan zet om hun organisatie te helpen door de nieuwe mogelijkheden binnen hun organisatie te implementeren.

Gezien de positieve reacties die we na de training hebben gekregen willen we het aanbieden van een dergelijke training continueren. Zo kregen we te horen:

"De slagkracht van je recente presentatie is groot hoor. Mijn twee collega's en ikzelf plukken hiervan nog steeds de positieve effecten/vruchten."

"Dit had ik allemaal niet zelf uit de releasenotes kunnen halen."

Presentatie nieuwe BRON VO

Op 14 november jl. organiseerde DUO in het NBC te Nieuwegein de DUO Meetup voor het Voortgezet Onderwijs. Ongeveer 600 medewerkers van onderwijsinstellingen waren hier aanwezig om zich te verdiepen in de vernieuwingen waar het voortgezet onderwijs de komende tijd mee te maken gaat krijgen.

Eén van de onderwerpen was het nieuwe BRON VO. Het uitwisselen van de gegevens met BRON gaat vanaf begin 2019 niet meer via het uploaden van bestanden via de beveiligde site maar via berichtenverkeer.

De ontwikkeling hiervan is begin 2017 gestart en tijdens deze DUO Meetup werd aan het VO-veld het eerste concrete resultaat getoond: een live demo van de berichtuitwisseling tussen EduArte en het nieuwe BRON VO.
Samen met DUO heeft Herrie Abbink, Productowner van EduArte, aan de in totaal 400 belangstellenden deze primeur gepresenteerd middels een drietal sessies.

Wij zijn er trots op om met EduArte, in het MBO én in het VO, als eerste softwareleverancier de aansluiting met het nieuwe BRON gerealiseerd te hebben. Binnenkort zal ook VAVO volgen, voor deze sector wordt eveneens begin 2019 het nieuwe BRON in gebruik genomen. We houden u op de hoogte van onze vorderingen in dit traject.

 

SURF Onderwijsdagen presentatie EduArte - CIBAP

Op de SURF Onderwijsdagen in het WTC in Rotterdam hebben EduArte en CIBAP gezamenlijk een sessie verzorgd over ‘Online en blended leren met EduArte’. De sessie is goed ontvangen door de bezoekers, de zaal was gevuld en de reacties enthousiast. Een onderwijsinstelling die vanuit de praktijk het verhaal vertelt, is in goede aarde gevallen. Via deze link kunt u bij de presentatie gegeven door Rick Hazebroek, docent Ontwerp en Media bij CIBAP vakschool voor verbeelding.

EduArte communicatie

Events waar EduArte de komende tijd aanwezig is:

* IPON vakbeurs voor onderwijsinnovatie en ict: 7 en 8 februari 2018 in de jaarbeurs Utrecht.
* saMBO ICT conferentie op 8 en 9 februari 2018 bij Zadkine in Rotterdam.
* Conferentie voor onderwijsvernieuwing en ICT op 7 en 8 maart 2018 in Leeuwarden.

Voor meer informatie over de onderwerpen in deze nieuwsbrief, voor het maken van een afspraak of het aanvragen van een presentatie, neem contact op met EduArte.

Geke van Dijk, geke.vandijkantispam@moc.puorgkniddi