Nieuwsbrief oktober 2018

Eduarte Release 2.53

De Eduarte release 2.53 komt binnenkort beschikbaar op de productie-omgevingen. Release 2.53 brengt mooie nieuwe functionaliteiten met zich mee. Naast de verscheidene opgeloste bugs, vernieuwingen van technische componenten en aanscherping van beveiliging, zitten de hieronder genoemde hoofdonderwerpen in deze release.

OSO2018

De laatste hand wordt gelegd aan de kwalificatietesten voor OSO2018. Volgens planning zal met release 2.53 Eduarte weer gekwalificeerd zijn.

Toets en Examenlogistiek

Het is nu mogelijk om de ‘controleur’ apart te autoriseren.

Facet

Naast meerdere verbeteringen om de voortgang van het synchronisatieproces te borgen, zal het met deze release ook mogelijk worden om studenten, die een toets gaan doen op basis van verschillende niveaus, samen in één toetsmoment te synchroniseren. Deze verbeterslag levert al snel tijdwinst op voor de administratie van uw onderwijsinstelling.

E-mail verificatie

Een geldig e-mailadres van de student wordt steeds belangrijker. Met release 2.53 wordt het mogelijk om met de inzet van de Eduarte servicemodule Workflow, het e-mailadres van de student te laten verifiëren middels een e-mail met een verificatielink erin. U kunt door de flexibiliteit van Workflow zelf bepalen hoe lang een student de tijd krijgt zijn/haar e-mailadres te verifiëren.

Portalen en Digitaal Leren en Lesgeven (DLL)

In release 2.53 zijn mooie optimalisaties van de Portalen en DLL. Hieronder een toelichting op enkele van deze optimalisaties in bijvoorbeeld Rollen & Rechten en opdrachten.

Rollen en Rechten

Er is een scheiding gemaakt in de rechten voor de studiewijzer voor ouders en leerlingen.
Het is nu ook mogelijk om de rechten voor het invoeren van formatieve en summatieve resultaten apart in te regelen.

Studiewijzer en opdrachten

De docent heeft vanaf release 2.53 direct de beschikking over een totale set aan opdrachten die ingeleverd zijn door zijn studenten, onafhankelijk van de einddatum van de studiewijzer.

Presentie

Er is gekeken naar het gelijktrekken en berekenen van de presentie in het portaal en in Eduarte. Het kunnen verbergen van het tabblad ‘vakken’ is nu voor de student én voor de docent mogelijk.

Algemeen

Heel handig! Vanaf nu is ook in de Portalen te zien in welke omgeving je je bevindt zoals je dat ook in Eduarte kunt zien. Je loopt in ieder geval geen risico meer op de productie-omgeving aan het werk te zijn terwijl je in de veronderstelling bent in een testomgeving te werken.

Releasetraining 1 november a.s.

Zoals u inmiddels van ons gewend bent, organiseren wij bij een nieuwe release een training. Op donderdag 1 november aanstaande geven wij de Eduarte releasetraining. In deze training krijgt u uitleg over de nieuwe mogelijkheden van release 2.53 en hoe u deze kunt toepassen, inrichten en maximaal uitnutten binnen uw eigen organisatie.

De training is vooral bestemd voor functioneel beheerders van Eduarte en zal plaatsvinden op een locatie centraal in Nederland.

  • De training is gepland op donderdag 1 november 2018 van 10.00 tot 13.00 uur.
  • Bij veel belangstelling zal er nog een middagsessie worden geregeld van 14.00 tot 17.00 uur.
  • De kosten voor deze training bedragen € 100,= exclusief btw per deelnemer.
  • Aanmelden voor de training kan via onderstaande button.
  • Na aanmelding ontvangt u van ons een bevestigingsmail met aanvullende informatie.

Verhuizing

Een groot aantal medewerkers van Iddink Group, waaronder alle medewerkers die betrokken zijn bij de producten van Eduarte, neemt begin november haar intrek in ons nieuwe hoofdkantoor in Amersfoort.

Vanaf 5 november 2018 zijn onze adresgegevens:

Van Asch van Wijckstraat 55
3822 LP Amersfoort

Onze telefoonnummers blijven ongewijzigd.

Business Objects 4.2

Met release 2.53 biedt Eduarte de mogelijkheid om naar Business Objects 4.2 te migreren. Het gebruik van BO 4.2 wordt "instelbaar" onder Beheer. Het migratiemoment vereist ook acties vanuit onze Operations afdeling. Het moment van migratie op de productie-omgeving wordt daarom vooraf ingepland. Over de voor de livegang benodigde acties en beschikbare tijdslots kunt u meer lezen in Clientele.

Migratietraining

Rapporten dienen na de migratie opnieuw gesynchroniseerd te worden. Ook zijn er de nodige verschillen met betrekking tot de interface en het gebruik van de Rich Client van BO 3.1 en BO 4.2. Om u te ondersteunen bieden we hiervoor een migratietraining aan.
Onze specialist komt dan een dag bij u langs en installeert de nieuwe Rich Client BO 4.2 software en geeft een korte introductie op BO 4.2. Daarna kijkt u samen naar de rapportages en past deze waar nodig aan. Heeft u interesse om deze training op uw locatie af te nemen? Dan horen we dat graag via een e-mail naar geke.vandijk@iddinkgroup.com.

Eduarte communicatie

Voor meer informatie over de onderwerpen in deze nieuwsbrief, voor het maken van een afspraak of het aanvragen van een presentatie, neem contact op met Eduarte:
Geke van Dijk, geke.vandijk@iddinkgroup.com

Met vriendelijke groet,
Team Eduarte